Hopp til innhold

 Jaktfalk. Foto: Òmar Runòlfsson, flickr.com
Jaktfalk. Foto: Òmar Runòlfsson, flickr.com
X
Innhald

Jaktfalk

Jaktfalk, Falco rusticolus, er vår største falk. Han er om lag 56 cm stor. Jaktfalken hekkar fåtalig i fjellområde i Sør-Noreg, og han finst også ut mot kysten i Nord-Noreg. Han er ein stand- og streiffugl. I dag finst det berre mellom 200 og 500 par igjen i Noreg, og arten er i stadig tilbakegang.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 05.11.2012
Sist oppdatert: 05.11.2012