Hopp til innhold
 Jerpe. Foto: Tatiana Bulyonkova, flickr.com
Jerpe. Foto: Tatiana Bulyonkova, flickr.com
X
Innhald

Jerpe

Jerpe, Tetrastes bonasia, er vår minste art av skoghøns. Ho er 37 cm stor. Jerpa hekkar i barskog vesentleg på Austlandet og i Trøndelag. Ho er stasjonær og monogam.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 06.11.2012
Sist oppdatert: 06.11.2012