Hopp til innhold

 Sjøorre. Foto: Rick Leche, flickr.com
Sjøorre. Foto: Rick Leche, flickr.com
X
Innhald

Sjøorre

Sjøorre, Melanitta fusca, er vår nest største dykkand. Han vert 55 cm stor. Sjøorren dykkar ofte. Han hekkar i mai–juli ved vatn i høgareliggjande barskogar og skogar med fjellbjørk frå traktene ved Dovre og nordover. Mange individ overvintrar langs kysten, medan andre trekkjer til Vest-Europa.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 13.11.2012
Sist oppdatert: 13.11.2012