Hopp til innhold
 Stjertmeis. Foto: Petra
Stjertmeis. Foto: Petra
X
Innhald

Stjertmeis

Stjertmeis, Aegithalos caudatus, er ein 16 cm lang sporvefugl. Han fartar omkring i småflokkar og finkjemmer greinverket. Han hekkar fåtalig i lauv- og blandingsskog, særleg i Sør-Noreg. Han er stand- og streiffugl. I enkelte år får vi om hausten besøk av fuglar frå aust, truleg frå Nordvest-Russland.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 15.11.2012
Sist oppdatert: 15.11.2012