Hopp til innhold
 Struts i Nord-Afrika. Foto: Lip Kee, flickr.com
Struts i Nord-Afrika. Foto: Lip Kee, flickr.com
X
Innhald

Struts

Struts, Struthio camelus, er den største nolevande fuglen. Han vert opptil 2,6 m høg og over 100 kg tung. Strutsen kan ikkje flyge, men han spring svært raskt og er uthaldande. Strutsen lever i flokk. Det finst eit mindre tal strutsar i Afrika. Tidlegare fanst dei også i Arabia og Syria.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 16.11.2012
Sist oppdatert: 16.11.2012