Hardingtonar er ein årleg musikkfestival som vert arrangert i Norheimsund og Øystese. Hovudføremålet med festivalen er å hylle og auke kjennskapen til komponisten og hardingen Geirr Tveitt (1908–1981).

I tillegg til oppføringar av Tveitt sin musikk, byr festivalprogrammet på lokale folketonar og klassisk musikk av utøvarar frå inn- og utland med ulik sjangerbakgrunn. Leiinga er generelt oppteken av lokal kulturskaping i Hardanger og ønskjer å leggje til rette for ei brei formidling av musikk- og scenekunst med høg nasjonal og internasjonal standard. Festivalprofilen syner ei kunstnarleg breidde som strekkjer seg frå solistkonsertar til orkesterframføringar, filmframsyningar og foredrag.

Stiftinga Hardingtonar vart skipa i 1991. Pianisten og sambygdingen Geir Botnen (f. 1959) har vore ein sentral initiativtakar i grunnlegginga av festivalen. Sidan 2006 har Botnen vore formann og kunstnarisk leiar.

Hardingtonar gjennomfører kvart år om lag 7–10 arrangement/konsertar i juni månad, med framføring på ulike arenaer omkring i bygdesentra, til dømes på Thon Hotel Sandven, Kunsthuset Kabuso og Norheimsund skule. Hovudsponsor for festivalen er Sparebanken Vest.

Les meir i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg