Suttungteatret var en studiescene på Tangen i Hedmark, en av virksomhetene innenfor Ingeborg Refling Hagens kulturarbeid. Målsettingen var sosial og nasjonal kulturspredning til folket og å få ungdommen i tale. I 1948 fikk dette initiativet navnet Suttung, etter jotnen som brygget skaldemjød til Odin.

Teateret arrangerte kulturkvelder og turnéer, og spesialiserte seg på å oppføre, også uroppføre, dramatikk av Henrik Wergeland og Hans E. Kinck.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Karen Høie

Skrives i ett ord, uten bindestrek: Suttungteatret. Står mer utfyllende artikler om teatret påfølgende websider På noen av dem også kildehenvisninger), kanskje man kunne lage linker til disse:http://no.wikipedia.org/wiki/Suttungteatrethttp://sceneweb.no/nb/organisation/27044/Suttungteatrethttp://www.nb.no/forfattere/henrik-wergeland/artikler/arven-etter/teaterhistorien-etter-1845/suttungteatrethttp://dramatiker.no/dramatisk-mytekalender-19-desember-suttungs-mjod-pa-tangen/http://www.wergeland2008.no/Articlelist.aspx?m=110&amid=1073

svarte Georg Kjøll

Hei Karen. Takk for tips og innspill. Har lagt til et par lenkene og fått på plass noen flere internhenvisninger i artikkelen også.Alt godt fra Georg

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg