Tjenestetillegg er økonomisk godtgjørelse til utskrevne mannskaper under vernepliktstjeneste i tillegg til fri kost, klær og kvarter. Den betraktes ikke som lønn, men skal dekke utgifter til mindre, personlige anskaffelser. Ektefelletillegg utbetales til ektefelle eller samboer dersom de har felles barn, og utbetales også til den som har inngått registrert partnerskap. Barnetillegg utbetales til den som har omsorgen for barn. Forsørgeransvaret må bekreftes med vielsesattest, samboerkontrakt eller attest for inngått registrert partnerskap og fødselsattest.

Under spesiell tjeneste tilstås også særtillegg. Slik tjeneste kan være: undervannsbåttjeneste, dykkertjeneste, missiltorpedobåttjeneste, kystvakttjeneste, minesveipingtjeneste, mineryddingstjeneste, grensevakttjeneste og fallskjermhoppertjeneste.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg