Faktaboks

Statens lånekasse for utdanning
Lånekassen
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Kjetil Moen
Logo
Logo
Av .

Statens lånekasse for utdanning er et statlig forvaltningsorgan underlagt Kunnskapsdepartementet (KD). Lånekassen ble opprettet ved lov av 6. juni 1947; någjeldende lov er av 22. mai 2005.

Lånekassen har til formål å støtte videregående og høyere utdanning for å sikre lik adgang for alle studiesøkere, og for å sikre samfunnet tilgang på utdannet arbeidskraft. Utlånsvirksomheten finansieres med innlån fra Staten, og lånekassen mottar bevilgninger over statsbudsjettet til dekning av stipendutbetalinger, rentestøtte og avskrivninger av tap på utlån. Støtten ytes dels som lån, dels i form av stipendier.

Lånekassen har hovedkontor i Oslo og regionkontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger og Ørsta. Ved utgangen av 2021 hadde virksomheten 342 fast ansatte og 1 181 200 aktive kunder. Det ble i 2021 delt ut nesten 37,8 milliarder kroner i studiestøtte, hvorav 11,4 milliarder var stipend.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Statens lånekasse for utdanning
Sektorkode
3900 Statlige låneinstitutter mv.
Næringskode(r)
64.920 Annen kredittgivning

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg