Faktaboks

Bernhard Karlgren
Født
1889
Død
1978
Bernhard Karlgren, cirka 1960
Bernhard Karlgren, cirka 1960
Av /Östasiatiska Museet, Stockholm 𝒲.

Bernhard Karlgren var en svensk språkforsker, sinolog. Professor i østasiatisk språkvitenskap og kultur i Göteborg 1918, sjef for de østasiatiske samlinger og professor i østasiatisk arkeologi i Stockholm 1939.

Karlgren la ved flere arbeider grunnlaget for den historiske utforskning av det kinesiske språk og leverte viktige bidrag til dialektforskningen. Han trakk også opp grunnlinjene for den kinesiske bronsealders kronologi og undersøkte kildekritisk det eldste kinesiske historiske materiale.

De fleste av hans vitenskapelige arbeider ble offentliggjort i Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities, hvor en bibliografi av hans verker til 1954 er å finne (bind 28, 1956). Av hans populærvitenskapelige verker kan man særlig merke Ordet och pennan i Mittens rike (1918), Från Kinas tankevärld (1929), Från Kinas språkvärld (1946) og Religion i Kina – antiken (1964).

Han var bror av Anton Karlgren.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Bernhard Karlgren

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg