Hopp til innhold

Brita Lid

Brita Lid, forfattar. I 1933 gav ho ut ei forteljing som blei filmatisert same året, berre to år etter at den første lydfilmen var laga i Noreg.

Les meir om Brita Lid

Hans Lind

Hans Lind, gruvearbeidar, kontorist og diktar, ein av dei første i Noreg til å skrive på dialekt. Han gav ut Nordlandsviser, der han skildrar nordlendingane sitt liv og lynne på deira eige mål.

Les meir om Hans Lind

Idar Lind

Idar Lind

Idar Lind, forfattar av romanar, krimbøker, sakprosa, fantasy, skodespel og visebøker. Han har skrive teksten til Vinsjan på kaia for trønderrockgruppa DDE.

Les meir om Idar Lind

Kåre Lunden

Kåre Lunden, historikar og forskar. Som uredd debattant med kvasse synspunkt og klar til å stille spørsmål ved etablerte sanningar var han blant dei mest markante norske historikarane i etterkrigstida.

Les meir om Kåre Lunden

Magnus Brostrup Landstad

Magnus Brostrup Landstad, diktarprest og folkevisesamlar som er særleg kjend for å ha gitt ut Norske folkeviser og Kyrkjesalmebok. Han ville fremje utviklinga av eit nytt, norsk språk på 1800-talet, og i dette spørsmålet rådførte han seg med Ivar Aasen.

Les meir om Magnus Brostrup Landstad

Olav Lofthus

Olav Lofthus var lærar, journalist og redaktør i Bergens Tidende. Seinare har han særleg vore hugsa for innsatsen sin i venstrerørsla.

Les meir om Olav Lofthus