Hopp til innhold

Øyvind Dybvad

Øyvind Dybvad, redaktør Norsk Barneblad. Det var han som skreiv manuskripta til dei nynorske teikneseriane i dei åra då desse blei folkeeige.

Les meir om Øyvind Dybvad

Ståle Dyrvik

Ståle Dyrvik, historikar og forskar ved Universitetet i Bergen og ein av pionerane i norsk historisk demografi. Han har dessutan lokalhistorie, økonomisk historie og tidleg moderne historie som spesialfelt.

Les meir om Ståle Dyrvik

Halvard Drægni

Halvard Johan Thomasson Drægni, bedriftsleiar. Han la grunnlaget for industriell saftproduksjon i Sogn og sette språklege spor etter seg i både næringsliv og politikk.

Les meir om Halvard Drægni

Magnus Dagestad

Magnus Dagestad, treskjerar og skulestyrar. Han arbeidde for ein norsk riksstil, som han kalla det, ein brukskunst og ein prydkunst som bygde på det beste i den norske folkekunsten frå mellomalderen.

Les meir om Magnus Dagestad

Jon Dyrrdal

Jon Dyrrdal, sosialøkonom og ungdomslagsorganisator. Han kombinerte ny økonomisk og sosiologisk innsikt med eit sterkt organisatorisk engasjement i norskdomsrørsla.

Les meir om Jon Dyrrdal

Per Dingsøyr

Per Dingsøyr var del av etterkrigsgenerasjonen med bladmenn som kjempa for den nynorske målforma, og var mellom mykje anna redaktør i Sogn Dagblad gjennom 33 år.

Les meir om Per Dingsøyr